Egy újabb csoda – kókuszolaj

A cukorbetegek számára komoly nehézséget jelent a diéta betartása, hiszen mindig szívesen ennének még egy kicsit, szívesen éreznék a jóllakottságot, azonban ez a diéta követése mellett eléggé megoldhatatlannak tűnik. Vagy mégsem?

Mindenki számára kiderülhet, ha a megszokott főzőolaját, az olívaolajat, napraforgóolajat stb. kókuszolajra cseréli. Ez az anyag kitűnő energiaforrást nyújt minden ember számára, így a kókuszolajjal készült ételek jobban eltelítenek, kitűnő energiaforrásként szolgál a szervezetünk számára. És mégsem károsítja az egészségünket. Ez annak köszönhető, hogy amellett, hogy könnyen emészthető, egyáltalán nem vesz részt a zsíranyagcserében, így azonnal energiaforrás. Nem lesz belőle zsírpárna és mégis jól fogunk lakni. Meg persze több energiánk lesz.

A sportolók számára is kitűnő alapanyag, éppen ezért: mivel azonnali energiaforrás, emellett még gyorsítja anyagcserénket is és növeli a sejtregenerációt, vagyis összességében teljesítmény-növelőként is működik.

De ezenkívül – legyünk cukorbetegek vagy sem – napi két-három evőkanál kókuszolaj hozzájárul ahhoz is, hogy bőrünk egészségesebb legyen és megerősödjön, így a különböző baktériumok kevésbé tudjanak áthatolni rajta. A kókuszolaj hajunkat fényesebbé, egészségesebbé teszi – egy olyan hajkoronát varázsol a számunkra, mely csillog, selymes és egyáltalán nem töredezik. Tehát a kókuszolaj használatával még a bőrünk is puhább, hajunk is szebb lesz.

Emellett persze sokkal egészségesebb, mint akármelyik másik olaj: a kókuszolaj nagyszerűen bírja a hevítést, így – még más olajok már 50 Celsius-fok felett elveszítik jó tulajdonságaikat, szerkezetük felbomlik és transz-zsírokat képeznek, melyek károsítják a szívet, az ereket és egész szervezetünket – a főzés-sütés során is megkíméli az egészségünket.

Miért ne váltanánk tehát kókuszolajra? Nem kell ahhoz cukorbetegnek lenni, hogy élvezzük jótékony hatásait. Ha pedig cukorbetegek vagyunk, akkor segíthet minket a súlyvesztésben, hiszen használatával kevesebb ételt kívánunk, ezért segít a betegség kontrollálásában is.

Kókuszolajról bővebben: http://kokuszolaj.blog.hu/